top of page
Erop uit met de familie
streekmuseum-goeree-overflakke.jpg

Streekmuseum Goeree-Overflakkee

In de historische kern van het dorp Sommelsdijk wacht een verrassing: een zeventiende-eeuws straatje waarvan de ene zijde is ingericht als museum. In een rijtje trapgevelhuisjes bevindt zich het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Het is een gevarieerd museum voor jong en oud. Proef de sfeer van lang vervlogen tijden en maak een tijdreis door tweeduizend jaar eilandgeschiedenis!

 

 

Adres: Kerkstraat 4-12, 3245 AK Sommelsdijk

Website: www.streekmuseum.nl

Telefoonnummer: +31 (0)6 52 15 31 69

Geitenboerderij de Mèkkerstee

Boerderij de Mèkkerstee is niet zomaar een kinderboerderij. Hier beleef je de charme van het boerenleven op zijn best. Loop rond tussen de geiten en andere boerderijdieren, zoals kippen, cavia's, paarden en varkens. Kinderen leven zich uit in de speeltuin. Tussendoor mag iedereen proeven van heerlijk zelfgemaakt ijs, appeltaart of biologische geitenkaas. En als klap op de vuurpijl kun je ook nog zien hoe al dit lekkers wordt gemaakt!

 

Adres: Hofdijksweg 34, 3253 KB Ouddorp

Website: www.demekkerstee.nl

Telefoonnummer: +31 (0)187 684 050

goeree-de-mekkerstee.jpg
port zelande.jpg

Centre Parcs Port Zélande

Center Parcs Port Zélande is een groot vakantiepark gelegen in het midden van de Brouwersdam. Je vindt het park tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Op het park kun je zwemmen in het zwembad met wildwaterbaan, spectaculaire Turbo Tunnel, golfslagbad en Water Playhouse! Er zijn bowlingbanen waar je kunt bowlen met Glow in the Dark effect. Op de twee midgetgolfbanen kun je een balletje slaan. Indoor Midgetgolfen kan in de Adventure Factory, op een van de meest spectaculaire "special effects" banen van Europa. Buiten vindt u ‘Shark Island minigolf’ een aangelegde midgetgolfbaan in piratensferen. Een hele belevenis voor kids om zich even piraat te voelen. Bij mooi weer kun je met z’n allen een kano of waterfiets huren voor een rondje om het park, of ga spelen in het Aqua Park in het Grevenlingenmeer! Er zijn activiteiten voor iedereen op Port Zélande, zo kun je een spannend indoor parcours (High Adventure) doorlopen met hangbruggen, loopbruggen, balken en lianen op 4 meter hoogte! Er is een boemeltreintje wat rijdt over de Brouwersdam naar het Noordzeestrand en langs het Grevelingenmeer terug.

 

Adres: Port Zélande 2, 3253MG Ouddorp

Website: www.centerparcs.nl

Telefoonnummer: +31 (0)111 674 000

Bowling de Staver

Een lekker potje bowlen, zwemmen, tennissen of biljarten? Recreatiecentrum de Staver heeft alles onder een dak! Voor een gezellig dagje uit dient u dus zeker even Middelharnis te bezoeken. Het zwembad met een 25-meterbad, bubbelbad en glijbaan biedt ruimte voor vele uren zwemplezier. Een ruime parkeermogelijkheid en goede bereikbaarheid maken het plaatje compleet. De Staver is multifunctioneel en u kunt hier zeker een gezellig dagje doorbrengen!

 

Adres: Olympiaweg 32, 3245DL Sommelsdijk

Website: www.sr-go.nl/de-staver/
Telefoonnummer: +31 (0)187 483 306

bowlen staver.jpg
klimbos-zeeuwse-helden-15070915050916.jpg

Klimbos Zeeuwse Helden in Westerschouwen

Gelegen op de kop van Schouwen-Duiveland vind u een prachtig klimbos. Hoog boven de grond van boom tot boom met tokkelbanen, touwladders, wiebelbruggen en vele andere klimonderdelen. Er zijn zes verschillende parcoursen in het klimbos. Het is een leuke actieve beleving van de natuur voor gezinnen. Voor zowel jong en oud, als voor beginnende en gevorderde klimmers is het een gezellige, avontuurlijke en spannend dagje uit!

Adres: Kraaijensteinweg 140, 4328 RD Burgh-Haamstede

Website: www.klimboszeeuwsehelden.nl

Telefoonnummer: + 31 (0)111 450 045

Neeltje Jans Deltapark

Neeltje Jans is als werkeiland een onderdeel van de Oosterscheldekering. Na het voltooien van de Deltawerken is er op Neeltje Jans een informatie- en attractiepark geopend. In het informatiecentrum is een expositie over de Deltawerken te zien met (visuele) informatie. Neeltje Jans is circa 285 hectare groot en ligt halverwege de Oosterscheldekering tussen Schouwen en Noord-Beveland, maar hoort niettemin bij de gemeente Veere op Walcheren. De naam Neeltje Jans is verkregen door een boot die op de zandplaat vastgelopen is en die ook die naam droeg, het is een oude volksbenaming voor de beschermgodin Nehalennia. Vroeger was Neeltje Jans een zandplaat in de monding van de Oosterschelde. Door de zandplaat op te hogen is het werkeiland gecreëerd, dat ten tijde van de bouw van de stormvloedkering werd gebruikt. Toen het werk in 1986 klaar was, hebben Natuurmonumenten en Het Zeeuwse Landschap het eiland opgekocht en omgevormd tot natuurgebied dat onderdeel is van Nationaal Park Oosterschelde.

 

Adres: Faelweg 5, 4354 RB Vrouwenpolder

Website: www.neeltjejans.nl

Telefoonnummer: +31 (0)111 655 655

neeltje jans.jpg
bottom of page